Undervisningsforløb 2021

LINOLEUMSNIT PROCES-14.jpg

GRAFIK GRAFIK GRAFIK 

Kastrupgårdsamlingen er special museum for grafisk kunst. I museets præsentation af dets faste samling, er der rig mulighed for at udforske grafikken som kunstform. Her kan man opleve litografi, kobbertryk, linoleumstryk, træsnit med mere. I et undervisningsforløb vil eleverne stifte bekendtskab med et udvalg af museets samling på over 6000 grafiske værker. De ville skulle forholde sig til grafikken som kunstform og igennem billedsamtale selv tage stilling til om de synes, at grafikken kan være lige så stor kunst, som et maleri.

 

1 Times Undervisningsforløb: I selskab med museets underviser undersøger eleverne de mange motiver og finder svar på spørgsmålet: Kan grafik være lige så god kunst, som maleriet kan?

2 timers Værkstedsforløb: Grafisk workshop. Efter en inspirerende rundtur med fokus på motiverne, går vi i museets værksted og udforsker teknik. Eleverne vil skulle lave små grafiske værker med linoliumsknive og soft-cut. De større elever ville skulle arbejde med linoleum. 

_O5A9040.JPG

ET KUNSTNERISK BLIK PÅ KASTRUPGÅRD - ET SANSEFORLØB

I dette forløb bruger vi vores sanser til at dokumentere naturen og skulpturene omkring Kastrupgårdsamlingen. Forløbet er konstrueret som en ekspedition omkring Kastrupgård. Der skal tegnes i skitsebøger, danses med skulpturer og laves værker af naturens materialer.  
 
Varighed 1,5 - 2 timer. 

Anbefales til indskoling og mellemtrin.

_____________________________________________________________

Undervisning Kastrupgårdsamlingen Foto: Marlene Klausen

FASTE UNDERVISNINGSFORLØB

Billedanalyse 

Hvordan virker et kunstværk og hvordan italesætter man det? I Kastrupgårdsamlingens billedanalyseforløb søger vi at styrke elevernes evne til at bruge deres øjne og sætte ord på det, de ser. Vi taler form og indhold og diskuterer værkets virkemidler.  

Temaer: Værkets virkemidler.