Forløb for Førskole-institutioner

FØRSKOLE SANSEKUFFERT.jpg

FIND FARVERNE:

I museets faste samling af grafiske værker og malerier er rig mulighed for at gå på skattejagt efter alle farver. Sammen med underviseren tager børnene på skattejagt med udgangspunkt i en sansekuffert fyldt med ting som røde tomater, brune blade, det sorteste kul, det hvideste vat osv. Børnene skal så ”fange” farverne på museet igen for at bruge dem til at farvelægge en stor fælles farvecirkel. Forløbet er en blanding af fortælling, samtale og små øvelser med udgangspunkt i museets kunstværker.

Forløbet tager ca. en time alt afhængigt af, hvor længe børnene er om at farvelægge farvecirklen til sidst.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NISSE 2019.jpg (1)

HISTORIEN OM HVORDAN KASTRUPGÅRDNISSEN FIK SIT JULESKÆG

Kastrupgårdnissen sover næsten hele året inde bag museets gamle brændeovn, men i slutningen af november og hele december, vågner han op. Han har nemlig en fast opgave med at pynte museets juletræ – men ak: Han kan aldrig rigtig nå det hele! Derfor kan børn i små grupper komme og hjælpe ham.

 

På forløbet er der fokus på hygge. Børnene skal først finde nissen og se et par af hans yndlingskunstværker. Så pynter de juletræet med deres medbragte julepynt og det hele afrundes med, at vi danser rundt om juletræet.