DOBBELTSYNER - Ingemann Andersen i Danmark og Italien

9. februar - 4. juni - 2023

Udstillingen DOBBELTSYNER - Ingemann Andersen i Danmark og Italien viser godt og vel 150 arbejder fra 70 års kunstnerisk produktion og udfolder netop den dobbelthed, der kendetegner Ingemann Andersens virke. Det gælder både den frugtbare udveksling mellem motiverne fra gården i Danmark og klostret i Italien, således at den ene hjemstavns former, farver og mønstre uventet minder om den andens. De udstillede værker er lånt i både offentlige og private samlinger og kommer bredt omkring Ingemann Andersens egenart og hans fascinerende motiver fra begge hjemstavne.

Billedkunstneren Ingemann Andersen (1929-2017) arbejdede i mange medier, men særligt som grafiker udfoldede han sig suverænt - både teknisk og æstetisk.  Det er navnlig med sine træsnit i både sort-hvid og farve, at Ingemann Andersen virkelig udmærkede sig. Hans landskaber og nærbilleder af natur ligner ingen andres; de er som uvirkelige drømmesyn og så nærværende, at man næsten kan smage, lugte og høre dem.

 Han voksede op på landet på Lolland, men flyttede til København, hvor han uddannede sig på kunstakademiet i 1950’erne. I 1966 fik han ophold på klosterrefugiet San Cataldo ved Amalfikysten, hvor hans liv forandrede sig for bestandigt, da han mødte sin kommende hustru, der var stedets bestyrerinde. Herefter delte Ingemann Andersen, igennem tre årtier, sit liv imellem det flade Lollandske landskab med skove og marker og den bjergrige Amalfikyst.