Grafiksamlingen

Grafiksamlingen består af mere end 6000 stk. grafik af fortrinsvis danske men også udenlandske kunstnere, primært fra det 20. århundrede og frem til i dag.

Grafiksamlingen rummer værker af kunstnere som: Rasmus Nellemann, Palle Nielsen, Nina Sten-Knudsen, Peter Brandes, John Olsen, Johanne Foss, Ole Folmer Hansen, Michael Kvium, John Kørner og Julie Nord. Hertil kommer en stor samling af Cobrakunstnernes grafik. Hvert år suppleres samlingen med nyerhvervelser af både nyere og ældre grafik.

Hidtil har grafikken været vist i mindre ophængninger i forbindelse med de skiftende udstillinger eller som særudstillinger, men udvidelsen af museet i 2013 har gjort det muligt at præsentere et større udvalg af samlingen ad gangen.

Fra august 2018 har museets præsentation af den faste samling fokus på portrætter. Her kan man se to store portrætserier af de danske kunstnere Bente Polano (f. 1953) og Peter Carlsen (F. 1955). Derudover viser vi et lille udvalg af litografier af Michael Kvium (f. 1955), Digitale tryk af Pia Myrvold, samt Pap- og linoleumssnit og Keramik af Knud Jans (1916-1985)