BEAT - Anders Moseholm

Fra 10. oktober 2019 til 26. jan 2020

Til efteråret 2019 åbner Kastrupgårdsamlingen en stor særudstilling med den danske kunstner Anders Moseholm. Særudstillingen vil præsentere en lang række helt nye malerier fra kunstnerens hånd.

Der er noget umiddelbart, genkendeligt ved Anders Moseholms malerier af urbane og naturens landskaber. Han bygger sine billeder op i fragmentariske kompositioner, som ved første øjekast til forveksling ligner noget fra virkeligheden. Men de er konstruerede, de er fortolkninger af kunstnerens personlige blik på verden. Det være sig fysisk såvel som mentalt.    

 Moseholm (f. 1959) er inspireret af de steder, han har opholdt sig, og af det som han kalder for sine hjembyer. Det er billeder af stemninger, bevægelser og mønstrer, der interesserer ham og hans fortolkninger udvikler sig ret forskelligt, fordi han lader sig styre af sin intuition og nysgerrighed. Helt konkret arbejder Moseholm med geometri, spejlinger, overmalinger og tekst i sine motiver, og man kan roligt sige, at det figurative møder det abstrakte i hans maleri. Derfor er hans værker både skildringer af noget genkendeligt og noget konstrueret.
På samme måde arbejder han også med balancen imellem modpolerne provinsby og megaby, ligesom vi kommer vidt omkring i erindringens- både indre- og ydre landskaber.

Udstillingen er bygget op i tre kapitler med hver deres overskrift. Musikeren og komponisten Benjamin Koppel har skabt lydsiden til kapitlet som Moseholm kalder for Vejen imellem
Værkerne er altovervejende nye, skabt specielt til udstillingen inden for de seneste par år.

Udstillingen vises frem til d. 26. jaunar 2020.

Arrangement søndag d. 05- jan: Moseholm guide på BEAT - Rundvisning & Musikperformance.