MANKO

Anne Marie Ploug - Grafik

10. oktober 2024 - 26. januar 2025

Anne Marie Ploug (f. 1966) arbejder med en eksperimenterende, nyskabende og sanselig tilgang til det grafiske værk. Motiv og materiale synes lige vigtige, og hendes sans for det kompositoriske og det rumlige gør hendes værker til en intens og helstøbt oplevelse. På den måde er Anne Marie Ploug blevet en af vores samtids mest interessante grafikere.

Anne Marie Ploug arbejder i mange forskellige grafiske teknikker, som hun på overlegen og anarkistisk vis gerne præsenterer side om side. Det kan være klassisk indrammede, farvemættede kobbertryk, eller rå, oversize collager skabt af træsnit og trykt på kraftigt papir. Men kærligheden til- og fascinationen af materialerne ses i den grad også i hendes installatoriske værker, hvor det er kobberpladen og ikke, som forventeligt, selve trykket, der udgør værket.

Udstillingen MANKO kommer til at bestå af både tidligere og helt nye værker skabt til Kastrupgårdsamlingen. MANKO er et japansk slangord for kvindekønnet og med Anne Marie Plougs overvejende abstrakte billedsprog i mente, kan MANKO som titel for hele udstillingen forstås i både konkret og overført betydning.

Anne Marie er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1995. Hun har en lang række solo- og gruppeudstillinger samt flere store udsmykningsopgaver bag sig. Hun er repræsenteret i adskillige museums- og privatsamlinger i ind- og udland.