Undervisningsforløb 2022

CRD Totem Jellyfish - Kobberstik.jpg

SÆRUDSTILLING

Cathrine Raben Davidsen - GRAFIK

Cathrine Raben Davidsen har på enestående vis udforsket det grafiske område. På den retrospektive udstilling GRAFIK præsenteres nu for første gang et udvalg af Cathrine Raben Davidsens store grafiske produktion fra 1996-2022.

Udstillingen er et studie i, hvordan en kunstner bruger forskellige grafiske teknikker – kobberstik, litografi, træsnit, monotypi og monoprint - til at opnå nuancer i skildringen af menneskets forhold til naturen og vores forståelse af den åndelige verden. For Cathrine Raben Davidsen er det både fascinationen af teknikkerne og en nysgerrighed på mediets mangfoldige udtryk, der gør, at er grafikken i sig selv er blevet en uudtømmelig kilde til inspiration. Det er ofte her, hun finder temaerne til sine malerier.

1. times undervisningsforløb: I selskab med museets underviser undersøges og afkodes Pia Andersens værker i en blanding af billedanalyse, billedsamtale og små øvelser.

2. timers værkstedsforløb. I et 2 timers værkstedsforløb udbygges undervisningsforløbet med en kreativ praktisk øvelse i museets værksted. Her skal eleverne selv arbejde med grafik med afsæt i Cathrine Raben Davidsens grafiske værker.

Udbydes differentieret til alle klassetrin.

 ------------------------------------------

LINOLEUMSNIT PROCES-14.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GRAFIK GRAFIK GRAFIK 

Kastrupgårdsamlingen er special museum for grafisk kunst. I museets præsentation af dets faste samling, er der rig mulighed for at udforske grafikken som kunstform. Her kan man opleve litografi, kobbertryk, linoleumstryk, træsnit med mere. I et undervisningsforløb vil eleverne stifte bekendtskab med et udvalg af museets samling på over 6000 grafiske værker. De ville skulle forholde sig til grafikken som kunstform og igennem billedsamtale selv tage stilling til om de synes, at grafikken kan være lige så stor kunst, som et maleri.

2,5 times Værkstedsforløb: Grafisk workshop. Efter en inspirerende rundtur med fokus på museets grafiske samling, går vi i museets værksted og udforsker en grafisk teknik. Eleverne vil skulle lave små grafiske værker med linoleumsknive og soft-cut. 

_O5A9040.JPG

Skulpturerne omkring Kastrupgård

Dette forløb fokuserer på skulpturerne omkring Kastrupgårdsamlingen. Vi skal tale om, hvad en skulptur er, om kunst i det offentlige rum, hvad et kunstværk gør ved et sted og meget mere.

1. times undervisningsforløb - dialogbaseret undervisning ude foran museets skulpturer samt skitsetegning.

2. timers undervisningsforløb - Den første time foregår ude foran museets skulpturer. I næste time går vi i museets værksted og arbejder her med skulpturer til specifikke steder.Anbefales til indskoling og mellemtrin.

_____________________________________________________________