Undervisningsforløb 2021

UDSTILLINGSFOTO KGS (2).jpg

ASMUND HAVSTEEN-MIKKELSEN - Privacy (Wilding)

24. april til 8. august 2021

TEMAORD:

MALERI, SAMTIDSKUNST, PRIVATLIV, NATUR, BYEN OG NATUREN, PARCELHUSHAVER OG PARKER


1 Times undervisningsforløb.
Med udgangspunkt i billedanalytiske greb og billedsamtale gennemgås udstillingen, hvor der både skal undresøges maleri, skulptur og installation. Værkerne åbnes gennem små øvelser og dialogbaseret undervisning.


2 Timers værkstedsforløb 
I det to timers værkstedsforløb udbygges besøget i udstillingen med en time i museets værksted. 

 

Forløb for mellemtrin og udskolingen:


HVOR ER DET PRIVATE?

Med udgangspunkt i Asmund Havsteen-Mikkelsens værker og udstillingen undersøger vi i dette forløb, hvor vi selv definerer som privat. Havsteen-Mikkelsen har udpeget parcelhushaven som et sted, som vi tænker og kontrollerer som et privat sted, men som vi faktisk deler med naturen - og naboerne kan kigge ind over hækken. I dagens digitale virkelighed kigger techgiganterne med helt inde på teenageværelset - og noget som en 9. klasses elev skjuler for sine forældre, ved Google måske allerede. Og hvordan taler man sammen med sine venner? Er det også sådan du ville tale 

I det 1 times undervisningsforløb vil der med små dialog og samtaleøvelser blive åbnet op for elevernes egne erfaringer med konflikterne imellem det offentlige og det private med kunsten i udstillingen som udgangspunkt. I det to timers værkstedsforløb udbygges besøget i udstillingen med en konkret kreativ opgave, hvor eleverne vil skulle omsætte deres egen opfattelse af noget privat til et konkret værk.

Forløb for indskolingen:

ZOOM IND OG SKÆVE VINKLER

Asmund Havsteen-Mikkelsen har et fantastisk blik for at male vindueskarme og det som er lige udenfor. I et 2 timers værkstedsforløb for indskolingen undersøger vi Havsteen-MIkkelsens værker og lader os inspirere til at lave vores egne tegninger af udsigten ud af vinduerne på Kastrupgård.Forløbene kan udbydes aldersdifferienteret. Alle klassetrin kan komme på besøg.Ring til museumsinspektør Kristian Rasmussen på 32 51 51 80, hvis du gerne vil forhøre dig nærmere. 


_______________________________________________________

_O5A9040.JPG

ET KUNSTNERISK BLIK PÅ KASTRUPGÅRD - ET SANSEFORLØB

I dette forløb bruger vi vores sanser til at dokumentere naturen og skulpturene omkring Kastrupgårdsamlingen. Forløbet er konstrueret som en ekspedition omkring Kastrupgård. Der skal tegnes i skitsebøger, danses med skulpturer og laves værker af naturens materialer.  
 
Varighed 1,5 - 2 timer. 

Anbefales til indskoling og mellemtrin.

_____________________________________________________________

LINOLEUMSNIT PROCES-14.jpg

GRAFIK GRAFIK GRAFIK 

Kastrupgårdsamlingen er special museum for grafisk kunst. I museets præsentation af dets faste samling, er der rig mulighed for at udforske grafikken som kunstform. Her kan man opleve litografi, kobbertryk, linoleumstryk, træsnit med mere. I et undervisningsforløb vil eleverne stifte bekendtskab med et udvalg af museets samling på over 6000 grafiske værker. De ville skulle forholde sig til grafikken som kunstform og igennem billedsamtale selv tage stilling til om de synes, at grafikken kan være lige så stor kunst, som et maleri.

 

1 Times Undervisningsforløb: I selskab med museets underviser undersøger eleverne de mange motiver og finder svar på spørgsmålet: Kan grafik være lige så god kunst, som maleriet kan?

2 timers Værkstedsforløb: Grafisk workshop. Efter en inspirerende rundtur med fokus på motiverne, går vi i museets værksted og udforsker teknik. Eleverne vil skulle lave små grafiske værker med linoliumsknive og soft-cut. De større elever ville skulle arbejde med linoleum. 

Undervisning Kastrupgårdsamlingen Foto: Marlene Klausen

FASTE UNDERVISNINGSFORLØB

Billedanalyse 

Hvordan virker et kunstværk og hvordan italesætter man det? I Kastrupgårdsamlingens billedanalyseforløb søger vi at styrke elevernes evne til at bruge deres øjne og sætte ord på det, de ser. Vi taler form og indhold og diskuterer værkets virkemidler.  

Temaer: Værkets virkemidler.