Fra lygtepæl til guldramme

OBS: UDstillingen er blevet forlænget til 20. januar 2019.

Fra august 2018 kan man på Kastrupgårdsamlingen opleve en mindre ophængning af Tårnby Kommunes officielle borgmesterportrætter.

I en mindre ophængning kan man som gæst på Kastrupgårdsamlingen opleve Tårnby Kommunes officielle borgmesterportrætter. De officielle portrætter går tilbage til 1935 og er malet af kunstnere som Hans Brygge, Daniel Hvidt og Søren Hagen m.fl. Normalt hænger portrætterne i en sal på Tårnby rådhus, hvor den almindelige gæst på rådhuset ikke kommer forbi. Denne udstilling er en unik mulighed for at få et samlet billede af, hvordan Tårnby kommunes borgmestre er blevet portrætteret igennem tiderne.

Kunsten har i mange år haft sin naturlige rolle i Tårnby Kommune. Både på skoler, plejehjem, biblioteker og altså også på Rådhuset, hvor der også findes en stor udsmykning af Svend Wiig-Hansen. Kastrupgårdsamlingen er Tårnby kommunes kunstmuseum og blev etableret i 1977 i en fløj af det historiske Kastrupgård, som har været i kommunens ejendom siden 1958. Siden 1979 har museet været statsanerkendt og fungeret som lokal formidler af billedkunst af høj kvalitet.