Kørners Kunstkonkurrence

I sommeren 2019 er Kastrupgårdsamlingen en del af Kørners Kunstkonkurrence: En censureret udstilling arrangeret af Billedkunst-og Designlærerforeningen, hvor gymnasielever kan vinde at få deres eget kunstværk vurderet af bl.a. John Kørner og få det udstillet på Vejle Kunstmuseum og Kastrupgårdsamlingen.

I samarbejde med Kastrupgaardsamlingen, Vejle Kunstmuseum og Undervisningsministeriet inviterer Billedkunst-og Designlærerforeningen i år billedkunst- og/eller designelever, som går på et dansk eller grønlandsk gymnasium til at deltage i Kørners Kunstkonkurrence. Det er andet år, at konkurrencen finder sted. Konkurrencen er skabt i fællesskab med kunstneren John Kørner, som derfor også lægger navn til konkurrencen. I alt sin enkelthed er udstillingen en censureret udstilling for elever på de gymnasiale uddannelser, som kan indsende deres værk, hvor det vil blive bedømt af en fagjury. De bedste værker vil blive udvalgt og indgå i en vandreudstilling, som vil blive udstillet på Vejle Kunstmuseum og derefter Kastrupgårdsamlingen.

Papir som tematisk benspænd

I år er temaet "PAPIR", men ment som værende åben for tolkning. Det er således ikke kun værker PÅ papir. Det kan også være værker AF papir. I består fagjuryen af både etablerede kunstnere, kunstproffesionelle, museumsfolk og en repræsentant for Billedkunst- og Designlærerforeningen.

Dommerkomitéen består i år af:

  1. John Kørner, billedkunstner
  2. Julie Nord, billedkunstner
  3. Marie Dufresne, direktør, Kunsthal 6100
  4. Mette Sandhoff Mansa, museumsleder, Kastrupgaardsamlingen
  5. Bonnie Bay Andersen, fagkonsulent i billedkunst, design og design & arkitektur
  6. Line Højgaard Porse, formand for Billedkunst-og Designlærerforeningen


Man kan læse mere på Billedkunst- og Designlærerforeningens hjemmeside på nedenstående link.

http://kunstogdesign.net/2019/06/15/2-fernisering-paa-koerners-kunstkonkurrence-2019-og-tema-for-2020/

 

Udstillingen åbner på Kastrupgårdsamlingen i starten af august 2019.