Stor donation af kunstneren Ole Folmer Hansens værker til Kastrupgårdsamlingen

Ole Folmer Hansen og Hustru Bibi Portræt. Foto: Ole Folmer Hansen

01.09.2016

I en generøs donation har kunstneren Ole Folmer Hansen og dennes hustru Birgit From doneret et samlet arkiv af Folmers værkproduktion fra 1960’erne og til i dag.

Kastrupgårdsamlingens store grafiksamling er i foråret 2016 blevet udvidet betydeligt med tilføjelsen af Ole Folmer Hansens samlede værker. Museet har haft en række af Folmers betydelige værker i samlingen, men i en stor donation har Ole Folmer Hansen og hustru Birgit From nu suppleret museets værker fra deres eget arkiv, så museet nu har en samlet repræsentation af hele Folmers værk. Om donationen udtaler museumsleder Mette Sandhoff Mansa:

”Donationen betyder at Kastrupgårdsamlingen kan vise et livsværk fra en af Danmarks vigtige grafikere. Det betyder også, at museet nu har en helstøbt og repræsentativ samling fra en epoke i det 20. Århundredes kunsthistorie, hvor den konkrete, abstrakte kunst er dominerende. Ole Folmer Hansen har udforsket formen og ikke mindst farvens mangfoldighed på en måde, der tager pusten fra de fleste, og vi er utroligt glade for den flotte donation, som Ole og hans hustru har valgt at skænke”.  


Kunstneren Ole Folmer og Kastrupgårdsamlingen har i mange år haft en tæt relation. Museet havde første gang en stor særudstilling med kunstneren i 1987 og igen i 2008, hvor fokus var på Folmers maleri. Med den generøse donation har Kastrupgårdsamlingen nu over 200 grafiske værker af Folmer i samlingen. Bl.a. alle kunstnerens serigrafiske nytårshilsner som er blevet sendt ud siden 1965.

Der er pt. ikke planer om en særudstilling. Man kan dog opleve en lille del af Ole Folmer Hansens grafik på Kastrupgårdsamlingen allerede i foråret 2017, idet kunstneren deltager i udstillingen Den Sorte Skole, Fyns Grafiske værksteds 40 års jubilæum.