UDSTILLING - KØRNERS KUNSTKONKURRENCE 2023

'Kørners Kunstkonkurrence 2023’ er en censureret udstilling med udvalgte kunstværker af uprøvede gymnasieelever fra hele landet. Konceptet er udviklet af kunstner John Kørner og har som omdrejningspunkt at få unge til at interessere sig for samtidskunst og det at være skabende kunstner.

Normalt vises der kun kunst af professionelle kunstnere på de statsanerkendte kunstmuseer, som Vejle Kunstmuseum og Kastrupgårdsamlingen. Kørners Kunstkonkurrence er et vindue ind på kunstmuseerne for alle landets gymnasieelever. Interessen for konkurrencen er støt stigende, og i år har 610 elever indsendt værker fra 45 forskellige almene og tekniske gymnasier i landet.  Dommerkomitéen har imidlertid udvalgt 44 værker, der på fineste vis undersøger årets tema ’skævt’ på en original, virkningsfuld og interessant måde. Eleverne har fortolket temaet vidt forskelligt, og udstillingen er en interessant anledning til at kigge ind i unge menneskers billedsprog, referenceramme og materialevalg. Værkerne spænder fra tegning, grafik og video til skulptur, installation og fotografi.

Konceptet og udstillingen er opstået på initiativ af kunstneren John Kørner i samarbejde med Billedkunst- og Designlærerforeningen, Undervisningsministeriet, Vejle Kunstmuseum og Kastrupgårdsamlingen. De deltagende værker er udvalgt af et panel bestående af billedkunstner John Kørner og Sif Itona, Museumsinspektør Trine Grøne fra Vejle Kunstmuseum, Fagkonsulent i billedkunst og design & arkitektur Bonnie Bay Andersen, Formand for Billedkunst- og Designlærerforeningen Line Højgaard Porse og Mette Sandhoff Mansa, museumsleder på Kastrupgårdsamlingen.

Udstillingen vises fra 27. april - 4. juni.