Åbent kreativt værksted for børnefamilier

VÆRKSTED 12 JUNI 2021 KATTEMASKER OG MUS AF LER vers 4.png

Nu bliver det endnu mere spændende for børnefamilier at komme på Kastrupgårdsamlingen.  Sammen med de nye udvidede åbningstider tilbyder museet fra juni åbne familieværksteder, hvor børn og deres voksne kan komme og deltage i en kreativ aktivitet i selskab med kunstnere, kreative og museets formidlere. Første gang bliver d. 12. juni, hvor kunstneren bag museets kommende legeskulptur vil lave en katte-workshop.  

De åbne kreative værksteder sker som en udvidelse af museets formidlingsprogram. Værkstederne vil altid være fyldt med kreative øvelser men have forskellige skiftende temaer.  Her kan alle være med og være en del af en kreativ aktivitet, hvor der er stor fare for at få brugt fantasien og få malerpletter på tøjet. Museet åbner nu kl. 11:00 i weekenderne og har dermed flere timer, hvor man kan besøge museet og opleve kunsten i de inspirerende rammer. Også en nye Skulptur-tur og et lækkert Kunstkompas til brug indenfor på museet er med til at åbne museet endnu mere op for besøgende børnefamilier.

Kattemasker og mus af ler.
Kunstneren Camilla Thorup er i fuld gang med at modellere den kommende skulptur ”Amagerkatten”, som vil blive placeret på plænen foran museet. Skulpturen er et kunstværk som vil invitere til leg, og sammen med Amagerkatten skaber hun også en række mindre broncemus, som vil blive placeret rundt omkring på museet. Så får Amagerkatten og besøgende børn nogle mus, de kan jagte på det smukke Kastrupgård. Skulpturen kommer til efteråret, men workshoppen d. 12. juni tager lidt forskud på legen med Amagerkatten. Her skal der laves kattemasker og mus i ler. Og så kan man være med til at bestemme, hvor de kommende broncemus skal placeres rundt omkring på museet. Hele dagen vil der blive filmet til en kommende formidlingsfilm om Amagerkattens tilblivelse. Workshoppen finder sted lørdag d. 12. juni fra 12 til 15. Det er gratis at deltage. Deltagelse sker blot ved at møde op på museet. 
De kommende åbne værksteder vil finde sted i starten af hver måned. Hold øje med museets hjemmeside om de fremtidige værksteder.