Aktuel udstilling

  


Niels Larsen Stevns, Vej mellem mure, cypresser. Villa Linda, 1923, Privat eje.


Billede fra udstillingen. Foto: Kastrupgårdsamlingen
 

Niels Larsen Stevns, St. Anne, Palmen, Cagnes, 1923, Peter Jerichows samling.

Jens Adolf Jerichau: Landskab, sydfrankrig, 1915. A.S. Andersen. 
 


Billede fra udstillingenFoto: KastrupgårdsamlingenSvend Johannesen, St. Anne. provence. Ca. 1925, Esbjerg kunstmuseum. Foto: Esbjerg Kunstmuseum


Billede fra udstillingen. Foto: Kastrupgårdsamlingen

 

 


 

 

 

 


MIDT I MODERNISMEN
Niels Larsen Stevns og den danske avantgarde

12. maj - 2. oktober 2016

 

Sommerens store udstilling sætter fokus på maleren Niels Larsen Stevns (1864-1941) og den rolle, han spillede for udviklingen af den tidlige danske modernisme.  

 

Larsen Stevns var omkring 40 år gammel, før han for alvor gik i gang med sit eget maleri i begyndelsen af det 20. århundrede. Hans udvikling kom derfor til at løbe parallelt med tidens unge fremadstormende kunstnere, der betragtede Stevns både som frontløber og som jævnbyrdig.  Maleren Harald Giersing betragtede ham ligefrem som en af ”Broerne” fra det 19. til det 20. århundrede.

 

Det er denne egenskab som brobygger mellem generationer udstillingen belyser. Ud over værker af Stevns selv, vil man derfor også kunne opleve værker, udført af yngre kunstnere fra perioden. Blandt andet Harald Giersing, Jens Adolf Jerichau, Karl Isakson, Svend Johansen, Jais Nielsen, Vilhelm Lundstrøm, Ludvig Karsten mf.  Her er tale om værker som enten var inspireret af Stevns eller som inspirerede ham.

 

Udstillingen er tilrettelagt af kunsthistoriker, dr.phil. Mikael Wivel i et samarbejde med Bornholms- og Vendsyssel Kunstmuseum